3D tisk kovine

Tisk kovine zajema širok spekter združenih tehnologij za doseganje vrhunskih rezultatov. DMLS® (Direct Metal Laser Solidification) je že skoraj tri desetletja preverjena PBF (Power bed fusion) tehnologija, ki je danes standard v 3D tiskanju kovinskih delov. Metoda DMLS se je primarno uporabljala za proizvodnjo v zahtevnih panogah, kot so vesoljska, avtomobilska, medicinska, orodjarska... Te industrije zahtevajo enakomerno kakovost delov, kakršne bi dosegli z običajnimi postopki ulivanja.

Lasersko tiskanje s postopkom DMLS ponuja novo, neprimerljivo kakovost v proizvodnji kovinskih ogrodij. Mikrostrukturirana površina ogrodij z resolucijo tiska do 30 µm zagotavlja izjemno natančne konstrukcije brez notranjih napetosti. Izredno močan laser poskrbi za neprimerljivo gostoto materiala z odlično natezno trdnostjo. Poleg tega se, zaradi tehnologije nadzora prahu, kakovost komponent samodejno nadzira in je konstantna.

Kakovost in stabilnost žarka ter 200-vatna moč laserskega vlakna zagotavljajo optimalne in dosledne pogoje za proizvodnjo visokokakovostnih komponent. Majhna laserska točka z odlično ločljivostjo je idealna za izdelavo zelo zapletenih in občutljivih delov. Tiskalnik EOS M 100 je idealen za tisk zobnih kron in mostičkov, kot tudi drugih medicinskih pripomočkov.

Glavne prednosti naših tiskanih konstrukcij:

  • Najboljše lastnosti materiala z odlično gostoto kovine
  • Konstrukcija brez napetosti za brezskrben nanos keramike
  • Odlično prileganje
  • Nadzorovan in konstantno kakovosten delovni proces

 

Materiali